SHAXSLARGA PSIXOLOGIK XIZMAT KO’RSATISHNING IJTIMOIY – PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Qodirov Odil Xolmuxammedovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqola bugungi kunda va kelgusida ekstremal vaziyatlarda aholiga psixologik xizmat ko’rsatishning ijtimoiy - psixologik xususiyatlari to’g’risida fikr yuritiladi. Favqulotda vaziyatlar yuzaga kelganda, xavotirlanish va stress holatlarida to’g’ri psixologik xizmat ko’rsatishni yo’lga qo’yish, shaxsdagi keragidan ortiq asabiylashish, bezovtalik, qo’rquv kabi ruhiy kechinmalarni oldindan bartaraf etish to’g’risida ma’lumotlar keltirilgan. Ekstremal psixologiya insonning muhit o’zgargan shart- sharoitlarda psixik faoliyatning kechishi qonuniyatlarini o’rganadi hamda ekstremal sharoitlarda insonga bir qancha ta’sir ko’rsatadigan omillar masala; monotoniya, makon o’zgarishi, xavf omilar o’rganiladi.