INGLIZ MARKETING TERMINOLOGIYASINING NOMINATIV O‘ZIGA XOSLIGI. - Jahonova Umida Jamolovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya :Maqolada atama va terminologiya tushunchalari ko'rib chiqiladi, chunki ular terminologiyaning klassik umumiy nazariyasida ham, kognitiv tilshunoslikda ham ko'rib chiqiladi. Ingliz iqtisodiy terminologiyasi sohasi terminologlarga taqdim etilgan tadqiqot maqsadini tashkil etuvchi ilmiy va professional nominatsiyalar mohiyatini tushunishga yordam beradigan nazariy ko'rsatmalarni ishlab chiqish va aniqlashtirish uchun keng materiallarni taqdim etadi. Kognitiv yondashuv orqali ko'rib chiqiladigan atamalarni shakllantirish jarayonlari kontseptualizatsiya va toifalarga bo'linish bilan bog'liq holda ko'rib chiqiladi va sotuvchilarning ijodiy nominativ modellarini ochib berishga yordam beradi, chunki bu tilshunoslikning antropotsentrik yo'nalishi doirasida muhim hisoblanadi.