SARIMSOQ PIYOZ – YETIShTIRIShDA BIOSTIMULYATORLARDAN FOYDALANISH - Dilshodbek Sherimov Shavkat o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Hozirgi paytda o’simliklardan yuqori va sifatli hosil olishda o’g’itlarning ahamiyati benihoya samaralidir. Albatta o’g’itlar qishloq xo’jaligi ekinlaridan mo’l hosil olish bilan birga ularning tez pishib yetilishida ham roli beqiyos. Ayni vaqtda sarimsoq piyoz yetishtirishni tashkil qilishda shu paytgacha turli xil anorganik va organik o’g’itlardan foydalanilib kelinmoqda. Biostimulyatorlar bo’lsa zamonaviy dehqonchilikda yangi foydalanilib kelinayotgan o’g’itlar turiga kiritiladi. Tadqiqotlarda biostimulyatorlarni Qoraqolpog’iston tuproq iqlim sharoitida qo’llash yuzasidan amaliy ish olib borildi.