BOLALARDA ATOPIK DERMATIT (AD) PATOGENEZIDA GENETIK OMILLARNING AHAMIYATINI ANIQLASH - Klebleyeva G.D; Utayev A.J; Abdullaev X.D (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: maqolada bolalarda atopik dermatit (AD) patogenezida irsiy haqida aylanma haqida sabablarini ochib buyuring va immunologik parametrlarga qarab aniqlangan polimorfizmlarning prognostik ahamiyatini masalalarga harakat qil . Ilmiy haqida haqida uchun muallif IL-4 genining polimorf variantlarini (PCR) o'tkazdi : VNTR tekshiruvi 3 va bolalarda C/T-590 ning snp variantlari . Ko'rib chiqilayotgan muammo hali ham kam o'rganilgan , shunday uchun chuqurroq tadqiqotlarni talab qil.