IQTISODIYOTNI RAQAMLASHTIRISHDA SINERGETIK TA’SIRNING NAZARIY ASOSLARI - Maxmudova Zoxida Maqsudali qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Maqolada iqtisodiyot va uni raqamlashtirishda sinergiya ta’sirining ahamiyati ochib berilgan. Iqtisodiyotni tarkibiy qismlarini raqamlashtirishning samarasi o’rganilgan.Sinergiya va sinergiya ta’sini yuzaga chiqaruvchi o‘zaro bog‘liq aloqa turlari aniqlangan. Iqtisodiyot tarmoqlarini raqamlashtirishdagi muammolar natijasida yuzaga keladigan sinergik ta’sirlarni aniqlash uchun “sinergitik to‘plam samarasi” metodologiyasidan foydalanilgan. Iqtisodiyot tarmoqlarini raqamlashtirishda tizimda tarkibiy birliklar va ta’sir omillarining o‘zaro sinergetik ta’sirini alohida va kompleks tahlil metodologiyasi asosida baholangan.