YASHIL LOGISTIKA: BARQAROR RIVOJLANISHNING YANGI YO‘NALISHI - Xusnora Pardaboyeva (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Zamonaviy iqtisodiyotning global miqyosda o‘sishi va rivojlanishi bilan birga, ekologik muammolar ham kundan-kunga dolzarblashib bormoqda. Xususan, transport, saqlash va ta’minot zanjirlari kabi logistika jarayonlari atrof-muhitga salbiy ta'sir ko‘rsatmoqda. Shu sababli, “yashil logistika” (green logistics) tushunchasi paydo bo‘ldi. Yashil logistika, ekologik barqarorlikni ta'minlash va atrof-muhitga salbiy ta'sirni kamaytirish maqsadida logistika jarayonlarini optimallashtirishni nazarda tutadi. Ushbu maqolada yashil logistika tushunchasi, uning asosiy prinsiplari, amaliyotlari va rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.