ЭНЕРГИЯНИНГ САҚЛАНИШ ҚОНУНИ МАВЗУСИНИ ЎҚИТИШ МЕТОДИКАСИ - Махкамова Намунахон Хурсанбек қизи (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Табиатда харакатнинг бир турдан иккинчи турга ўтиши узлуксиз равишда рўй беради. Демак, харакатларнинг барчаси учун бир хил бўлган, материя харакатининг барча ходисалари учун умумий ўлчов мавжуд бўлиши керак. Бундай ўлчов сифатида бўлган жисм ёки жисмлар тизими) нинг энергиясини қараш мумкин.