TIBBIY HAMSHIRANING ETIKA VA DEONTOLOGIYSI - Qodirova Dilnozaxon Sultonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Ilmiy-texnik taraqqiyot va tibbiy tadqiqotlar imkoniyatlarining kengayishi sharoitida hamshiraning etikasi va deontologiyasi o'z dolzarbligini yo'qotmaydi. Bugungi kunda, har doimgiday, hamshira nafaqat ishda o'zining yuqori professionalligini, balki o'z bemorlari va hamkasblariga nisbatan ehtiyotkorlik, sezgirlik, samimiy munosabatni namoyon qilishi kerak. Hamshira ishidagi etika va deontologiya bu hamshiraning diagnostika va davolash jar ayonidagi barcha ishtirokchilar, bemor, uning qarindoshlari bilan munosabatlari, shun ingdek, umuman tibbiy guruhdagi munosabatlardir. Tibbiy etika bioetikadan ajratilga n, uning asosiy ma'nosi inson hayotining barcha sohalarida, shu jumladan tibbiy faoli yatda gumanizmning namoyon bo'lishi.