USMONLI IMPERIYASI: QUDRATLI DAVLATNING ULUG’VORLIGI VA TANAZZULI - Mirsoliyeva Durdonaxon (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Usmonli imperiyasi, shuningdek, Usmonli Turkiya nomi bilan ham tanilgan, insoniyat tarixidagi eng nufuzli va uzoq umr ko'rgan imperiyalardan biri bo'lgan. XIII asrda Usmon I tomonidan asos solingan, u deyarli olti asr davomida mavjud bo'lib, muhim hududlarni qamrab olgan va Sharqiy va Janubiy Evropa, yaqin Sharq va Shimoliy Afrikaning siyosati, madaniyati va diniga katta ta'sir ko'rsatgan. Ushbu maqolada biz Usmonli imperiyasining tarixi va rivojlanishidagi muhim daqiqalarni, shuningdek, uning pasayishini ko'rib chiqamiz.