TARIXIY OBIDALARDA ARAB YOZUVI MANOLARI. - Iskandarbek Yusupov Gʻanisherovish (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya. Arab yozuvi tarixiy obidalar dunyosida muhim o'rin tutadi, bu erda uning nafis xattotligi Islom dunyosi va undan tashqaridagi inshootlar, qo'lyozmalar va artefaktlarni bezatadi. Ushbu maqolada tarixiy yodgorliklardagi Arab yozuvi yozuvlarining ma'nosini dekodlash va tushunish uchun qo'llaniladigan usullar ko'rib chiqilgan. Izoh, kalit so'zlar va boshqa lingvistik belgilarni o'rganish orqali ushbu tadqiqot ushbu yozuvlarga kiritilgan boy tarixiy rivoyatlarni ochib beradi va ular yaratilgan ijtimoiy, madaniy va tarixiy kontekstlarga oydinlik kiritadi.