ҒАЛЛА ЭКИНЛАРИДА БУҒДОЙ ТРИПСИГА (HAPLOTHRIPS TRITICI KURD) ҚАРШИ ЯНГИ ИНСЕКТИЦИДНИ ҚЎЛЛАШНИНГ БИОЛОГИК САМАРАДОРЛИГИ - Rashidov Quvonchbek Turg‘unboy o‘g‘li; O'tkirova Shahnoza Bahriddinovna; Roziqova Muxlisa Jamoliddin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Аннотация. Ушбу мақолада буғдойнинг сўрувчи зараркунандаси буғдой трипси (Haplothrips tritici Kurd) нинг ғалла майдонида тарқалиши ,зарари, ва уларга қарши курашишнинг долзарблиги. Супер-пауер, 25% эм.к. кимёвий препаратларининг самарадорлигини аниқлаш мақсадида Тошкент вилояти Қибрай тумани “Агросаноат мажмуида хизматлар кўрсатиш маркази” давлат унитар корхонаси уруғлик ғалла навларининг нав тозалиги аниқлаш тажриба майдонингда кузатув ишлари олиб борилди ва олинган натижалар асосида хулоса ва таклифлар берилган.