O’TKIR HOSHIMOV VA ABDULLA TALQINI.QAHHOR ASARLARIDA “ONA” VA “AYOL” OBRAZLARI - Jabaraliyeva Sevaraxon Nozimjonovna; Usmonova Sevara Sultonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya. Mazkur maqola taniqli o’zbek yozuvchilari O’tkir Hoshimovning “Daftar hoshiyasidagi bitiklar” , “Dunyoning ishlari” hamda Abdulla Qahhorning "Ming bir jon”, “Mayiz yemagan xotin” hikoyasi o‘ziga xos mahorat bilan tasvirlangan.Ikkala mahoratli adib ham asarlarini chuqur tahlil qilib, undagi dolzarb mavzularni yangicha ko’rinishda baholashga, shuningdek yozuvchi tomonidan yaratilgan Ona obrazi va uning sharq ayoli siymosini, mushtarak fazilatlarini mohirona tasvirlangani aks ettirilgan.