ҚАЗАҚ ТІЛ БІЛІМІНДЕ СӨЗ ТІРКЕСІНІҢ ЗЕРТТЕЛУ ТАРИХЫНА ШОЛУ - Дияра Нұрлан қызы Илесова; Гулжан Азизбековна Анарбекова (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Аннотация: Сөз тіркесінің жалпы мәселелермен бірге оның жеке тілге, яғни қазіргі қазақ тіліне тікелей қатысты мәселелерін жан-жақты зерттеу қажет. Бұл – оның байланысу формасы мен байланысу тәсілі, түрлері, кейбір сөз таптарының тіркесу қабілеті т.б. мәселелерді жеке-жеке қарауды талап етеді. Біз төменде сол мәселелердің әрқайсысына арнайы тоқталамыз.