BANKLARDA FORFEYTING OPERATSIYALARI AMALGA OSHIRISH. - Aralov Mirjalol Dilshod o’g’li; Rahmatov Botirali Asror o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Banklar raqobatbardoshligining o'sishi, Mamlakatning xalqaro bozorlarga integratsiyalashuvining kuchayishi, eksport savdosiga davlat cheklovlarining kamayishi hamda o'zbek eksporti bilan bog'liq risklarning oshishi tijorat banklari taklif etadigan yangi bank xizmatlarining rivojlaninishini taqozo etadi. Mana shunday xizmatlardan biri forfeytinglashtirishdir.Ushbu maqola tijorat banklarining forfeyting operatsiyalari mazmun-mohiyati va o’ziga xos xususiyatlarini o’z ichiga oladi.