YOSHLAR MA’NAVIYATINING RIVOJIDA KITOBXONLIKNING O‘RNI VA AHAMIYATI - Ergashev Humoyun Samad o‘g‘li , (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Kitob azal-azaldan insonning eng yaqin do‘sti , eng sadoqatli hamrohi bo`lib kelgan. Vaqt o`tib moddiy boyliklarning barchasi eskirishi, yaroqsiz holga kelishi mumkin. Ammo bilim manbayi bo`lgan kitob hech qachon o`z qadrini yo`qotmaydi. Aksincha vaqt o`tgani sayin uning qimmati yanada ortib boradi. Bejizga biz qadimgi kitoblar, tarixiy qo`lyozmalarni qimmatli manba deb atamaymiz. Axir ular zamonlar sinovlarida toblangan bebaho boylik hisoblanadi. Bugungi axborotlashgan jamiyatda balki bu boyliklarning qadri tom ma’noda yo`qolib borayotgandek tuyilar, ammo haqiqiy kitobxon uchun bu boylikning qadri hayotining mazmuni bilan barobardir.