PYTHON DASTURLASH TILI YARATILISH TARIXI - Mamasoliyeva Muharramxon Abdujalil qizi ,; Abdurasulova Bumayram Isomiddin qizi , (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Python dasturlash tili 1980-yillarning oxirlarida Guido van Rossum tomonidan yaratilgan. Van Rossum uni "Amoeba" operatsion tizimi uchun yaratgan tilda boshlang'ich o'zlashtirish detallari bilan birga. Python dasturlash tili keng tarqalgan maqsadlar uchun ishlab chiqilgan va bugungi kunda ma'lumotlar analitikasi, veb-dasturlar, dasturiy texnologiyalar va boshqalar kabi ko'plab sohalarda muvaffaqiyatli ishlaydi. Python sodda, qulay va kuchli bir dasturlash tili sifatida mashhurdir.