O'SMIRLIK DAVRIDA AXBOROT OLISH MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Raimjonova Xurshidabonu G'ofurjon qizi , (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Axborot xurujlarining yosh avlodga xususan o’smirga va jamiyatga salbiy ta’siri haqida so’z boradi. Mafkuraviy siyosiy ziddiyatlar, ommaviy madaniyat axborot xavf omilini keltirib chiquvchi deb qaraladi.Axborot-psixologik xavfsizlikni tadqiq etgan olimlarning izlanishlariga diqqat qaratiladi. Maqolada o'smirlik davrida axborot olish madaniyatini rivojlantirishning psixologik jihatlari yoritildi.