BALIQCHILIKDA SUN’IY KO’PAYTIRISH (INKUBATSIYA) ISHLARINI TO’G’RI TASHKIL QILISH ASOSLARI - Roziqova Madinabonu Tolibjonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Suv resurslariga antropogen ta’sirning tobora kuchayib borishi munosabati bilan sun’iy ko‘paytirish noyob va yo‘qolib ketish xavfi ostida turgan baliq turlarini saqlash bo‘yicha olib borilayotgan ishlar majmuasining eng dolzarb sohasiga aylanib bormoqda. Marinka rivojlanishining balog'atga yetmagan davri 30-35 kundan boshlandi. Sanoat sharoitida balog'atga etmaganlarning o'sish sur'ati ancha yuqori, ommaviy to'planishning umumiy ishlab chiqarish koeffitsienti va solishtirma o'sish sur'atining o'rtacha qiymatlari kuniga 0,075 va 7,32% ga to'g'ri keldi. Balxash marinkasidan birinchi marta baliq ekish materiali sun'iy sharoitda olindi va ko'lni barmoqlar bilan zahiralash choralari ko'rildi.