O`ZBEKISTONDA GENDER MUNOSBATLARI TARIXI - Ahrorova Madina Rahmatovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Bugungi globallashuv sharoitida shiddat bilan rivojlanayotgan feminizm masalasi eng dolzarb tadqiqotlardan biriga aylanib bormoqda. Ayollarning jamiyatda o`z o`rnini topishi, ularga nisbatdan har qanday tazyiq va zo`ravonlikka qarshi kurashish ma`rifiy targ`ibot jihatdan yaxshi yo`lga qo`yilmoqda. Maqolaning ob`yekti ana shu dolzarb muammoning tarixiga qaratilgan