SUN’IY INTELLEKTDA BILIMLARNI TASVIRLASH MODELLARI - Yo‘ldashev Akmaljon Valijon o‘g‘li; Joniqulov Egamberdi Shavkat o‘g‘li.; Salohiddinov Hikmatullo Hakimjon o‘g‘li.; Majidov Farrux Farxod o‘g‘li. (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellektda bilimlarni tasvirlash modellari orqali yangicha qarashlar, mantiqiy xulosalar, bilimlarn tasvirlash tili, fikrlash sohalarini umuman olganda bilimlar bazasini shakllantirishda o‘zgacha qarashlarga e’tibor berish kerakligi haqida, natijalarni tarmoqlangan modellar yordamida xulosalash kabi intellektlarni yanada rivojlantirish mumkin. Real jarayondagi hodisa va holatlarni har bir detallarga baho bergan holda mulohaza qilib ko‘rish shu bilan birga vaziyatga to‘g‘ri yondasha olish zamon talabidan kelib chiqib yondashishni shakllantiradi, bu esa inson hayotidagi muhim poydevor bo‘ladi.