MUSTAQIL O'ZBEKISTON TALIM TIZIMIDA ISLOXOTLAR ( 1991-2016 YILLAR). - Akbaraliyev Shoxruxbek Alisher o'g'li (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola 1991 yildan 2016 yilgacha mustaqil O'zbekistonda ta'lim tizimining transformatsion sayohatiga bag'ishlangan. Adabiyotlar, qo'llanilayotgan metodikalar va olingan natijalarni sinchkovlik bilan o'rganish natijasida ushbu davrda amalga oshirilgan ko'p qirrali islohotlar yoritib berildi. Muhokama bo'limi ushbu islohotlarning ta'lim tizimining turli jihatlariga ta'sirini tanqidiy baholaydi, duch keladigan muammolar haqida tushuncha beradi va yanada takomillashtirish uchun potentsial yo'llarni taklif qiladi.