KORRUPSIYAGA OID HUQUQBUZARLIKLARGA QARSHI KURASHISHDA ICHKI ISHLAR ORGANLARINING O’RNI HAMDA BOSHQA DAVLAT ORGANLARI VA JAMOATCHILIK BILAN HAMKORLIKNING XALQARO TAJRIBALARI - ALLANAZAROV ARTUR ISMOIL O’G’LI , (TADQIQOTLAR.UZ, 2023)
Mazkur maqolada korrupsiya, korrupsiyaga qarshi kurashish tushunchasi, korrupsiyaga oid jinoyatlar uchun rivojlangan xorijiy mamlakatlarda javobgarlik masalalari va korrupsiyani oldini olish bo’yicha ularning tajribasi tahlil qilingan. Xususan, xorijiy davlatlardan Singapur, Malayziya, Yangi Zelandiya, Xitoy, Janubiy Koreya, Germaniya, Buyuk Britaniya, AQSh, Gruziya, Ispaniya va boshqa bir qator davlatlarning qonunchilik hujjatlari o’rganilib, tahlil qilindi. Tadqiqot ishimizda korrupsiyaga oid jinoyatlar uchun javobgarlik masalalari yuzasidan boshqa davlatlarning tajribasi asosida amaliy taklif va ilmiy xulosalar berildi.