OROL BO’YI MINTAQASIDA EKOLOGIYANI OCHIQ VA YER OSTI SUV MANBALARIGA TA’SIRI - Niyozmetov.M.A,; Quranbayev S.B, (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqola Orol dengizining qurishi butun Markaziy Osiyoda keskin iqlim o’zgarishlariga olib kelganligi, suv resurslari taqchilligi, mavsumiy qurg’oqchilikning kuchayishi, qahraton qishning uzoq davom etishi , Pomir Tyan-Shan tog’lari muzliklarining erishining tezlashishiga, mamlakatimizda qishloq xo’jaligi ishlari bilan shug’ullanish sharoitlarining yomonlashuviga va bevosita yer usti va yer osti suvlarining kimyoviy fizik o’zgarishlariga olib kelganligi haqidadir.