MEDIATA’LIM VA UNING TAMOYILLARI - Jurayeva Maftuna Erkin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada mediata’lim, media sohasining taraqqiy etish bosqichlari tahlil qilingan. Mediata’limning boshqa fan sohalari bilan bog’liqligi tadqiq etilgan. Eng muhimi media sohasi hayotimizning ajralmas ekanligi tahlil markazini tashkil etadi. Bundan tashqari, media madaniyat - bu insoniyat tomonidan madaniy va tarixiy rivojlanish jarayonida ishlab chiqilganligi, shaxsning ijtimoiy ongi va ijtimoiylashuviga hissa qo'shadigan axborot-kommunikatsiya vositalari to'plami ekanligi yoritib beriladi.