ҚОРАКЎЛЧИЛИК ХОДИМЛАРИ МЕХНАТ ШАРОИТЛАРИНИ ЎРГАНИШ ВА ХОДИМЛАР СОҒЛИГИГА ТАЪСИР КЎРСАТУВЧИ САЛБИЙ ФАКТОРЛАРНИ КЕНГ ОММАГА ТАДБИҚ ҚИЛИШ. - Умуров Ш.С (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: Ўзбекистон Республикасида қоракўл қўйларини етиштириш ривожланиб бораётган сохалар қаторига киради. Қоракўл қўйларини гўшт ва тери етиштириш мақсадида кўпайтирилади. Қоракўл терилари 1-3 кунлик қўзичоқлардан олинади ва дунё бўйича кўплаб давлатларга экспорт қилинади хамда республикамизда қайта ишлов берилиб қоракўл мўйнали телпаклар тайёрлашда ишлатилади. Республикамизда ишлаб чиқарилган қоракўл терили телпаклар юртимизга келаётган туристларнинг кенг қизиқишларига сабаб бўлмоқда. Қоракўл қўйлари юртимизнинг чўл худудларининг иссиқ иқлим шароитларига чидамлилиги билан бошқа қўй зотларидан анча фарқ қилади.