TIBBIYOT XODIMLARINING SOG’LOM TURMUSH TARZINI REJALASHTIRISH BO’YICHA VAZIFALARI (TALABALAR O’RTASIDA HAM) - Jurayeva Nilufar Azimjonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Respublikamiz mustaqillikka erishgach ijtimoiy-siyosiy hayotning barcha jabhalarida tub islohotlar amalga oshirila boshlandi. Kadrlar tayyorlash milliy dasturiga ko‘ra muassasalarni yuqori malakali mutaxassislar bilan ta’minlashda pedagogik faoliyatning nufuzi va ijtimoiy maqomi ortyapti. Bu mamlakatimizning ijtimoiy va iqtisodiy taraqqiyoti, istiqboli, jamiyat ehtiyojidan kelib chiqqan holda amalga oshirilayotir. Sog‘lom avlod, farzandlarimizni har jihatdan yetuk va barkamol insonlar qilib voyaga yetkazish, ularga kelajagimiz egalari deb qarash, yurt kelajagiga bevosita daxldor masala sifatida istiqlol siyosatining uzviy qismiga aylangani ham mohiyat-e’tibori bilan shu ezgu maqsadga xizmat qiladi. Har bir mamlakat aholisi salomat bo‘lishi uchun obyektiv omillardan moddiy ta’minlanganlik va tabiatning tozaligi zarur bo‘lsa, subyektiv omillardan sog‘lom turmush tarzi, tibbiy ongning shakllanganligi va yoshlarni hayotga tayyorlab borishning takomillashganligi asosiy ahamiyatga ega bo‘ladi.