DIRIJYOR, KOMPOZITOR VA PEDAGOG RAJABOV HIKMAT JUMAEVICH IJODIY FAOLIYATI, OʻZBEK VA QORAQALPOQ MADANIYATI RIVOJIGA QO‘SHGAN HISSASI. - Xalniyazova Ra’no Quvonichboy qizi; Kamalova Gulmayram (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. O’zbek san’ati rivojiga o’z hissasini qo’shib kelayotgan ustoz san’atkorlardan biri, sozandalik kasbidan ta’lim olib, dirijyor sifatida elga tanilgan,bir qator musiqiy asarlar yaratib xalqimizga tanilgan taniqli san’at namoyandasi Hikmat Rajabovdir. Uning san’at dunyosidagi fidokorana mehnati musiqa, musiqa san’atining ijrochilik,ta’lim,murabbiylik, ijodkorlik va rahbarlarlik sohasida o’z samarasini namoyon etganligini alohida e’tirof etish mumkin.