ERTA BOLALAIK DAVRIDA O’PKALAR ICHI BRONXI QON TOMIRLARINING MORFOLOGIK VA MORFOMETRIK KO’RSATKICHLARI - Muxamadaliyev X; Sadikova Z.Sh. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu tezis o'pkaning bronxial shoxlari ichidagi tomir devorlarining morfologik va morfometrik xususiyatlarini o'rganadi. Xususan, u erta bolalik davridagi chaqaloqlarda nafas olish bronxiolalariga qaratilgan. Tadqiqotlar shuni ko'rsatdiki, 4 yoshdan 7 yoshgacha bo'lgan bolalarda nafas olish bronxiolalarining qatlamlari to'liq rivojlanmagan. Bu bronxiolalarni qoplagan epiteliy ham koʻp qavatli, ham bir qavatli boʻlib, biriktiruvchi toʻqima shakllanmagan holatdan shakllanish holatiga oʻtishni koʻrsatgan.