ABDULLA QAHHOR HIKOYALARIDA BARQAROR BIRIKMALARNING QO‘LLANILISH DOIRASI - Ung‘alova Mashxura Akmal qizi; Yusupov Sardor Shodi o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada adabiyotimizning yorqin vakili Abdulla Qahhor hikoyalarida til va nutqda barqaror qo‘llanuvchi birliklarning ishlatilishi haqida fikr boradi. Bilamizki, barqaror birikmalarning nutqqa olib kirilishi nutqning yanada jozibador bo‘lishini ta’minlaydi. Hikoyalarda keltirilgan maqollar, iboralar asarning originalligini ko‘rsatadi. Shundan kelib chiqib hikoyalarda bunday birliklarning qo‘llanishiga e’tibor qaratildi.