FANDA XIV ASRNING 2-YARMI VA XV ASR BOSHLARIDA MOVAROUNNAHR SIYOSIY ELITASI MASALASINING O‘RGANILISHI. - Odilbek Karimov Raximjonovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Buyuk bobomiz Amir Temurning hayoti, ayniqsa, davlatchilik siyosati va sarkardalik faoliyati paytida amalga oshirgan ulug‘ ishlarini o‘rganishga mamlakatimizda katta e’tibor berilmoqda. Xalqimiz bosib o‘tgan yo‘lni, ma’naviyatimiz, adabiyotimiz tarixiga oltin sahifalar bilan bitib ketgan XIV-XV asrlarda yashagan buyuk siymolarni tushunishda, mo‘tabar ajdodlarimizning hayoti va amalga oshirgan ishlarini o‘rganish, hayotiga, shaxsiyatiga sinchkov nazar solish ahlohida ahamiyat kasb etadi.