ТАСВИРИЙ САНЪАТ ЎҚИТУВЧИЛАРИНИ ТАЙЁРЛАШДА ПЕДАГОГИК ЎҚИТИШ ЖАРАЁНИНИ ТЕХНОЛОГИЯЛАШТИРИШНИНГ МАЗМУНИ ВА МОҲИЯТИ. - Бобониёзова Розия Мирсалим қизи (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация. Бадиий таълим замонавий шароитда яхлит педагогик жараён, унинг алоҳида таркибий қисмлари, педагогик фаолиятни амалга ошириш билан боғлиқликда “методика” ва “технология” тушунчалари кўп қўлланилади. Ҳатто, мазкур тушунчалар моҳиятини тавсифлашда ҳам хилма-хил ёндашувлар мавжуд бўлиб, педагогик соҳада фаолият юритувчи шахслар ўртасида ҳам кўпгина тортишув, баҳс-мунозараларга сабаб бўлиб келмоқда. Педагогик адабиётларни таҳлил қилиш, маълумотларни умумлаштириш орқали мазкур тушунчаларнинг аниқ таърифини шакллантириш мумкин.