ТАСВИРИЙ САНЪАТДА ЎҚУВ ПОРТРЕТЛАРИ БИЛАН ИЖОДИЙ ПОРТРЕТ ЎРТАСИДАГИ ФАРҚЛАРНИ ЎРГАНИШ. - Тоғаев Келдиёр Хамидович (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация. Ушбу мақола Тасвирий санъатда ўқув портретлари билан ижодий портрет ўртасидаги фарқларни ўрганиш. Портрет ишлаш жараёнида кўзларнинг ранглари қандай бўлишини мазмуни ва аҳамияти каттадир. Айрим руҳшуносларнинг фикрига кўра қоракўз кишилар қатъиятли, бардошли, анча жўшқин ва шижоатли бўлишади. Раҳбар лавозимида турган одам серзарда бўлади. Муаммолар туғилганда, тезда энг муҳим ечимини топа олади. Вазифасидан воз кечиб кетишга ҳам тайёр, муаммолари ва умумий самарадорлигини ёритишга қаратилган.