SINTETIK YOQILG’ILAR OLISHDA QO’LLANILADIGAN KATALIZATORLAR - Kuluyeva G.B; Abdukarimova S.A.; Maxkamova L.Q (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ekologik bezarar sintetik yoqilg‘i olishning eng samarali texnologik usullarini yo‘lga qo‘yish borasida hozirgi kunda jahonning eng nufuzli kimyo-texnologiya ilmiy dargohlarini izchil ish olib borilmoqda. Qaysi reaksiyalar natijasida eng sifatli va toza sintetik yonilg‘i olinishi, bunday texnologiyaning sanoat miqyosiga olib chiqilishi masalalari hozirgi kun sintetik yoqilg‘i masalalari bo‘yicha izlanayotgan kimyogar- texnolog-muhandislar oldidagi eng dolzarb vazifadir.