XITOY VA O‘ZBEK ADABIYOTI MIFLARIDA DINIY OBRAZLAR VA BAYRAMLARNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATI - Yalgasheva Shoxsanam Faxridinovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada Xitoy xalqining maroq bilan mutolaa qiluvchi mifologiyasining diniy obrazlari va ularning o‘zbek adabiyoti mifologiyasidan farqli tomonlari haqida fikr yuritiladi. Xitoy va o‘zbek adabiyoti mifalogik qahramonlari o‘rtasidagi turli xil farqlar ko‘rsatib beriladi. Mazkur maqolada xitoy mifologiyasi diniy obrazlari va ularning o‘ziga xos xususiyatlariga to’xtalib o’tiladi.