TEMURIYLAR DAVRIDA KITOBOT SAN’ATI. - Mo’minov Nodirbek Botir o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Movarounnahr diyorida ikkinchi renesannas davri bu Temuriylar davri ekanligini olimlar haqli ravishda tan olgan. Bu davrda barcha fanlar, san’atning har bir turi, ilm-fanning har bir sohasi nihoyatda rivojlangan davridir. Bu davr shoirlari va kitobxonlari o’z davri uchun shu sohalarda dunyoga o’rnak bo’lgan desak ham adashmagan bo’lamiz. Temuriylar davrida kitob san’ati har qaysi sohalarga nisbatan ko’p taraqqiy etgan. Ushbu davr tarixchilari-yu, shoirlari o’z davri uchun qimmatli kitoblarni yozgan, jamlagan va avlodlarga meros qoldirgan. Ushbu maqola ham Temuriylar davridagi kitob san’ati haqida manbalar asosida juda keng ma’lumotlar berib o’tiladi.