SIRNAYDIŃ BALASI. - Jaksilikova Xurliman Muratbaevna; Gulmariyam Kamalova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotaciya. Bul maqalada qaraqalpaq xalq saz-ásbaplar ıhaqqında qısqasha maǵlumat berip óttim. Tiykarınan,qaraqalpaq balaman saz-ásbabında toqtalıp,o lhaqqında tolıǵraq maǵlumatlar keltirdım.Balaman ásbabı neden tayarlanıwı ,shertiw usılları hám taǵı basqa. Jánede atqarıwshılar, olardıń dóretiwshiligi, ómiri hám shákirtleri haqqınd amaǵlumatlar berip óttim.