QUYOSH BATAREYASINI YORUG’LIK NURIGA AVTAMATIK RAVISHDA MOSLASHTIRISH YORDAMIDA ENERGIYANI FOYDALI ISH KOEFFITSIYENTINI OSHIRISH - I.M.Madaminov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Quyosh nurining yer sirtiga tushayotganida uni qanday burchak ostida urilishi va yil davomida o’zgarishini aniqlab. Fotorezistorlarni quyosh panellariga qo’llagan holda uni burchakka burish yorug’lik energiyasidan unumli foydalanish choralarini ko’rib chiqish.