GLOBAL MUAMMOLAR. GEOSIYOSIY JARAYONLARNI BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - Xudayorova Dilnozaxon Saidvaliyevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotasiya Ushbu maqolada bugungi kundagi geografik muammolar, olamning geo o`zgarishi va buning natijasida insoniyat hayotining og`irlashuvi haqida so`z boradi. Geosiyosat tushunchasi va uning bugungi kundagi ahamiyati to`g`risida ma’lumotlar berilgan. Davlatlarning tuzilishi va joylashgan o`rniga qarab olib boradigan siyosati tahlil qilingan. Strategik nuqati nazardan hamkor davlatlarning bugungi kundagi faoliyatiga qisqacha to`xtalib o`tilgan.