O’ZBEKISTON – FRANSIYA MUNOSABATLARINING TARIXIY ILDIZLARI - Tillayeva Nodira (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada mustaqil O’zbekiston Respublikasi bilan Fransiya Respublikasi o’rtasidagi diplomatik aloqalar tarixi haqida bayon etiladi. Shuningdek, maqolada ikki davlat o’rtasidagi aloqalar o’rta asrlarga borib taqalishi, bu jarayonning ildizi Amir Temur va Fransiya qiroli o’rtasidagi o’zaro elchilar almashinuvidan boshlanishi keltirib o’tiladi. Shuningdek, O’zbekistonning mustaqillikka erishgandan keying aloqalari tahlil etiladi.