ATMOSFERA VA UNI IFLOSLOVCHI MANBALAR - Shoira Maxmudova Rustamovna; Sobirov Javlonbek Shavkatovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada Yer atmosferasiga ta'sir etuvchi asosiy antropogen ifloslanish manbalarining har tomonlama ko'rib chiqilishi keltirilgan. U ushbu manbalarning atmosferaga ta'sirini va ularning atrof-muhit va inson salomatligiga potentsial oqibatlarini baholashga qaratilgan.Atmosfera iqlimni tartibga soluvchi va turli ekotizimlarni qo'llab-quvvatlovchi himoya qalqoni bo'lib xizmat qiladi. Shunga qaramay, insonning turli xil faoliyatlari atmosferaga ifloslantiruvchi moddalarning tarqalishiga olib keldi, uning tarkibini o'zgartirdi va zararli ta'sir ko'rsatdi. Atmosfera ifloslanishining manbalari va oqibatlarini tushunish samarali kamaytirish strategiyalarini ishlab chiqish uchun juda muhimdir. Yer atmosferasi sayyoramizdagi hayotni qo'llab-quvvatlashda muhim rol o'ynaydi. Biroq, yillar davomida inson faoliyati atmosferaning ifloslanishiga sezilarli hissa qo'shdi. Ushbu maqolada Yer atmosferasiga ta'sir etuvchi asosiy antropogen ifloslanish manbalarining har tomonlama ko'rib chiqilishi keltirilgan. U ushbu manbalarning atmosferaga ta'sirini va ularning atrof-muhit va inson salomatligiga potentsial oqibatlarini baholashga qaratilgan.