БАЛЕТДА Ж.Ж.НОВЕР РЕФОРМАТОРЛИГИ - Ж.Чаршемов (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация: Мазкур мақолада Жан Жорж Новер реформаторлиги, унинг балет санъатига қўшган ҳиссаси хақида баён қилинади. Мақолада балетнинг келиб чиқиш тарихи ҳамда турлари, жанрларга бўлиниши ҳақида сўз юритилади. Бундан ташқари балет труппалари, усуллари ва унинг вакиллари ҳақида маълумотлар келтирилиб ўтилади.