QO’G’IRCHOQBOZLIKDA QO’G’IRCHOQ TURLARI. - Najmiddinova Sarvara Samariddinovna; Ravshanjon O’taganov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya; Tarixdan ma’lumki, qo’g’irchoqlarning “Chodirjamol”, “Chodirxayol”, “Fonusxayol” kabi turlari mavjud. Bugungi kunga kelib esa asosan qo’lqopli, simli, marionetka-iplar va planshetli turlaridan foydalaniladi. Shuningdek, mazkur maqolada Qo’g’irchoq turlari va paydo bo’lish tarixi haqida ma’lumot berilgan.