HOZIRGI DUNYODA NEFTNI QAYTA ISHLASHNI EKOLOGIYAGA TA`SIRINI KAMAYTIRISH USULLARI. - Карабаева Зумрат Таировна; Ergashev Javohir Yo‘ldoshali o‘gli; Ashurov Shuxrat Olim o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Neftni qayta ishlash zamonaviy jamiyatda hal qiluvchi jarayon bo'lib, turli sohalarni energiya va xom ashyo bilan ta'minlaydi. Shu bilan birga, u havo va suvning ifloslanishi, yashash joylarini yo'q qilish va iqlim o'zgarishi kabi muhim ekologik muammolarni keltirib chiqaradi. Ushbu maqolada biz neftni qayta ishlashning ekologik ta'sirini kamaytirishning turli usullarini, texnologik yutuqlarni, me'yoriy asoslarni va barqaror amaliyotni qamrab olamiz. Kompleks yondashuv orqali biz ushbu muhim sanoat faoliyati bilan bog'liq ekologik oqibatlarni yumshatishni maqsad qilganmiz.