MAXMUDXO‘JA BEHBUDIY IJODI OLIMLAR TALQINIDA - Norboyeva Maftuna Shavkat qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Turkiston jadidchiligining yo’lboshchilaridan biri Mahmudxo’ja Behbudiy merosini o’rganish bugungi kunda alohida ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada Behbudiyning hayoti hamda ijodiga doir olimlarimiz tomonidan yozilgan 10 ga yaqin ilmiy yo’nalishdagi monografiya, maqolalar bibliografik tahlil qilingan. Maqola so’nggida o’rganilgan maqolalardan kelib chiqib xulosalar berildi.