YANGI O‘ZBEKISTONNI QURISHDA JADIDLAR G’OYALARIGA TAYANISH - Norboyeva Maftuna Shavkat qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Jadidchilik harakatlari va ularning jamiyat hayotiga ta’sirini o’rganish va baholash hozirgi kunning muhim yo’nalishlaridan biri bo’lib kelmoqda. Mazkur maqolada jadidchilikning vujudga kelishi uning namoyondalari jumladan Maxmudxo’ja Behbudiy ilmiy ishlari, jamiyatga qo’shgan hissasi o’rganilib, hozirgi zamon bilan bog’lashga harakat qilingan.