XORIJIY DAVLATLAR KUCH TUZILMALARINING TABIIY VA TEXNOGEN TUSDAGI FAVQULOTDA VAZIYATLARDA VA ULAR YUZAGA KELISH EHTIMOLI BOR ZONALARDA EVAKUATSIYA QILISH BO‘YICHA CHORA-TADBIRLAR. - Rasulov Orifjon Abidjanovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Butun dunyoni tashvishga soluvchi tabiiy va texnoger tusdagi favqulotda holatlarda zarar miqdorini va qurbonlar sonini kamaytirish kabi muhim va dolzarb masalaga yechim topish dunyo olimlarini birinchi orindagi vazifalaridan biri bo’lip turipdi. Shu boyisdan biz ham o’z maqolamizda yurtimizga keltirilishi mumkin bo’lgan innovatsilarni ba’zilari haqida qisqacha malumot berip, bunday ofatlar payitida harakatlanuvchi horijiy davlatlar kuch tuzulmalari bajargan ishlari haqida gapirip o’tamiz.