YERNING ICHKI SFERALARIDAGI MODDALARNING ZICHLIGI VA UNING FAOLLIKLARI BILAN FARQLANISHI - Sultonov Shuxrat Adxamovich; Sultonov Ali Rustam o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Yerning ichki sferalaridagi moddalarning zichligi va uning faolliklari bilan farqlanishiga oid ma’lumotlar qisqacha muhokama qilingan. Jumladan Yerning ichki tuzilishini asosiy xarakterli xususiyatlarini ta’riflash, birlamchi Yer paydo bo‘lgandagi tarkibi haqida ma’lumotlar, sayyora evolyutsiyasi jarayonida Yerning asosiy moddasidan suyuq va zichroq yadro ajralib chiqishi haqidagi ma’lumotlar, yadro moddalari, yadro harakatlarining Yerning yuqori qatlamlariga ta’siri kabi masalalarga atroflicha to‘xtalib o‘tilgan.