UGLEVODLAR ODAM ORGANIZMIDAGI AHAMIYATI VA TUZULISHI - Aliyeva Mahliyo Murodxo’ja qizi; Mustafakulov Muhammadjon Abdullayevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada uglevodlarning hazmlanishi, so‘rilishi, tuzulishi, qonda glyukozaning miqdori normada (sog‘lom kishilar qonida) 70-120 mg % (yoki «CI» bo‘yicha 3,6-6,1 mmol/l) bo‘ladi. Uglevodlar almashuvini regulyatsiyasining buzilishi (insulin gormonining yetmasligi) qandli diabet kasalligini kelib chiqishiga sabab bo’ladi.