GEN MUHANDISLIGI FERMENTLARI - Sharofova Iroda Ilhom qizi; Raxmatullayev Islom Jonuzoq o’gli; Mustafakulov Muhammadjon Abdullayevich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Gen muhandisligi fermentlari DNK molekulalari bilan turli xil muolajalarni o‘tkazishga yordam berib, ularni tegishli joyidan qirqish, turli bo‘laklarni ulash, tabiatda mavjud bo‘lmagan yangi xildagi ketma-ketliklarni sintez qilishda qo‘llaniladi.DNK polimerazalar, DNK ligaza, nukleazalar, restriktazalar gen muhandisligi fermentlari qatoriga kiradi.