OʻTKIR BARGLI SANO, (CASSIA ACUTIFOLIA DEL) – OʻSIMLIGI URUG’LARINI LABARATORIYA TAXLILI. - Mavlonova Madinabonu Alisher qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ozbekiston Respublikasi Prezidentining 2020-yil 26-noyabrdagi PQ-4901- sonli qarorida Dorivor osimliklarni yetishtirish va qayta ishlash, ularning urugchiligini yolga qoyish rivojlantirish boyicha ilmiy tadqiqotlar kolamini kengaytirishga oid chora tadbirlar to’g’risida Respublika hududlarida dorivor oʼsimliklarni yetishtirish va qayta ishlashga doir ilmiy tadqiqotlarning yagona bazasini yaratish, xorijiy davlatlarning ilgʼor ilmiy ishlanmalarini oʼrganib borish, yetakchi ilmiy muassasalar bilan hamkorlik oʼrnatish hamda zamonaviy texnologiyalar, ilmiy ishlanmalarni respublikaga joriy etish va mavjud imkoniyatlardan samarali foydalanishni kuchaytirish maqsadida: 1. Oʼrmon xoʼjaligi davlat qoʼmitasi, Qishloq xoʼjaligi vazirligi, Innovatsion rivojlanish vazirligi, Sogʼliqni saqlash vazirligi va Fanlar akademiyasining “Shifobaxsh” dorivor oʼsimliklarni yetishtirish va qayta ishlash markazi negizida Oʼrmon xoʼjaligi davlat qoʼmitasi huzurida davlat muassasasi shaklidagi Dorivor oʼsimliklarni yetishtirish va qayta ishlash ilmiy-ishlab chiqarish markazi (keyingi oʼrinlarda – Markaz)ni tashkil etish toʼgʼrisidagi taklifi maʼqullansin.